در سنین مختلف به دلایل گوناگونی ممکن است جوش بر روی صورت افراد ایجاد شود. این جوش ها مختص به یم دوره خاص مثلا در دوران بلوغ نمی باشد. اما در برخی از سنین همانند دوران بلوغ احتمال ایجاد جوش افزایش می یابد. در نتیجه ممکن است جای جوش در صورت و یا سایر قسمت های بدن باقی بماند . به دلیل ایجاد مشکل در زیبایی چهره افراد همواره دنبال درمان جای جوش صورت می باشند. روش های مختلفی برای رفع این مکشل وجود دارد. اما بهترین روش کدام است ؟
جوش های صورت
دیواره هایی که در منافذ پوست ما وجود دارند، به طور کلی در حال ریزش می باشند. پوست مرده در این قسمت وارد منافذ می شوند . در قسمت زیرین منافذ پوستی، غدد چربی وجود دارد. چربی ایجاد شده به داخل منافذ پوست راه می یابند. در برخی از مواقع که ریزش دیواره های در منافذ پوست و ترشح بی از اندازه چربی، منافذ پوست مسدود شده و مواد در زیر پوست تجمع می یابند. بعد از جمع شدن به صورت یک برجستگی نمایش داده می شوند، در نتیجه این مواد به هنگام خارج شدن از پوست در صورتی که راهی به بیرون پیدا کنند، با هوا اکسید شده و به صورت آکنه و سر سیاه نمایان می شوند.اگر این مواد تجمع یافته راهی برای خارج شدن به بیرون نیابتد، به رنگ سفید و یا شیری نمایان می گردند.
انواع روش های درمان جای جوش
میکرونیدلینگ و درمان جای جوش
یکی از روش های بسیار مناسب برای رفع جای جوش، استفاده از میکرونیدلینگ می باشد. این روش توسط بسیاری از محقیقان مورد بررسی واقع شده و با دلایل عملی به اثبات رسیده است. این روش غیر تهاجمی بوده و با چند جلسه می تواند بسیاری از مشکلات پوستی را رفع نماید.
مزایای میکرونیدلینگ
- هزینه بسیار کم نسبت به سایر روش ها
- تاثیر بالا
- بدون باقی ماندن لک و مک
- بدون درد
- بدون نیاز به بیهوشی
دلایل استفاده از میکرونیدلینگ صورت
این روش برای رفع بسیاری از مشکلات پوستی مناسب می باشد از جمله :
- درمان جای جوش
- درمان اسکار بعد از جراحی
- بهترین روش برای رفع جای بخیه
تزریق پر کننده ها
استفاده از پر کننده هایی مانند الانسه، کلاژن، هیالورونیک اسید از روش های مناسبی برای درمان جای جوش می باشند. این روش ها اگر با سایر موارد همچون ساب سیژن ترکیب شوند، می توانند تاثیر بسیار زیادی در درمان جای جوش داشته باشند. اصولا پر کننده ها دارای تاییده FDA می باشند.
درمان جای جوش با لیزر
با استفاده از لیززCO2 و یا ER:YAG می توان اسکار و یا آکنه را به خوبی درمان نمود.
جراحی پوست
برخی از جای جوش های فرو رفته که با روش های ذکر شده قابل درمان نمی باشند، به راحتی با جراحی پوست می توان اقدام به درمان آن ها نمود .
ساب سیژن
در این روش از سوزن می توان اتصالات زیر اسکار را از بین ببرد . این روش برای درمان جای جوش های بسیار عمیق مناسب است .